Aussiedoodle

Aussiedoodle är en blandning mellan Australian Shepard och Standard pudel. Aussiedoodles är en mkt intelligent, älskvärd och energisk blandning. Vi föder i första hand upp första generationen (F1) och andra generationen (F1B) i storlekarna standard och mini. F1 Aussiedoodle (Australian Shepard x Pudel) brukar ha en rak till lätt vågig mjuk päls som fäller väldig lite. F1B Aussiedoodle (F1 Aussiedoodle x Pudel) har en vågig till lockig päls och fäller mindre än F1.

UTSEENDE
Aussiedoodles finns i många färger. Blue Merle, Brun Merle, Brun Tricolor, Svart Tricolor mm Aussidoodles kan ha blå, gröna eller bruna ögon. Även en mix av dessa färger förekommer. Svansen är naturligt lång.

STORLEK
Våra standard Aussiedoodles blir från 45 cm och uppåt. Vikt 20-30 kg. Våra mini Aussiedoodles blir 38-45 cm och väger ca 8-12 kg

TEMPERAMENT
Aussiedoodles är fantastiska familjehundar . Dom är snälla, sociala och fulla av liv. Aussidoodles är en vänlig hund med hög intelligens. Dom är bundna till sin familj och älskar att spendera tid med sina människor. Aussiedoodles används ofta till service eller terapi hundar pga av sin älskvärda natur och träningsvilja. En allround hund som älskar att vara ute och leka men är lika nöjd med att få ligga vid dina fötter.

TRÄNING
Aussiedoodles är extremt smarta och ivriga att vara till lags. Träning måste göras med belöning,fasthet,tålamod och konsekvens. Båda raserna som används i denna blandning anses vara hundarnas Einsteins, vilket gör den till en super smart hund.Bas övningar som sitt, kom, stanna mm kan man börja med direkt när valpen kommer hem.

AKTIVITET
Aussiedoodles kräver motion och hjärngympa för att förebygga att dom blir uttråkade och hittar på dumheter.Dom kommer fungera bra i alla vardagliga situationer om dom bara får sina behov tillgodosedda. Dom mår bäst om dom får dagliga promenader och lekstunder. Dom flesta Aussiedoodles gillar att simma ,gå på tur och tränas i agility. Aussiedoodles har medel till hög energi och passar bäst i familjer med aktiv livsstil.